Töltött gombafejek újhagymás, mackósajtos töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 fej közepes nagyságú gomba
  • 1 doboz mackósajt
  • 3 szál újhagyma
  • őrölt fehér bors, só

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A gombafejeket alaposan megmossuk.

Az újhagymát apróra vágjuk, összekeverjük a sajttal, sóval és borssal. A szezámmagot a zsemlemorzsába keverjük.

A sajtos tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk.

Bő olajban, közepes lángon kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!