Frankfurti leves újraértelmezve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • majoránna
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • kókuszzsír
  • a tetejére 1 pár virsli (leget gluténmentes is)

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát a kókuszzsír felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk, beletesszük a megmosott, felszelt kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel, majd puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utánízesítünk.

A virslit kevés kókuszzsíron átforgatjuk, hurkapálcikára tűzzük és a képen látható módon tálaljuk.

Ez amolyan mindenmentes leves: nem tartalmaz glutént, cukrot, szóját, tejet, tojást.