Hozzávalók:
Páchoz:
Elkészítése:
Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vágjuk be, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst.
Ezután sózzuk be a húst, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja, mielőtt bepácolnánk.
A koriandermagot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva pörköljük pár pillanatig (addig pörköljük, még elkezd pattogni). Ezután öntsük egy mozsárba, majd őröljük porrá.
A menta és a zsálya leveleket vágjuk fel vékony csíkokra.
Egy tálba öntsük bele a mogyoróolajat, majd adjuk hozzá a csípős mustárt, a szójaszószt, a worcester szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb 1 tk sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta és zsályalevelet, préseljük hozzá a fokhagymagerezdeket és alaposan keverjük össze.
Ezután egyesével forgassuk alaposan bele a combokat a pácba, majd a tálat fedjük le és helyezzük be pár órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy a pác kellően átjárja a húsokat.
A bepácolt húst ízlés szerint szép lassan megsüthetjük kerti grillen vagy éppen tárcsán is. Azonban akiknek ez a két lehetőség nem áll a rendelkezésükre, azoknak a sütőben való sütést ajánlanám. Az elkészült, szép pirosra sütött combok, bármelyik sütési formát is választanánk, egyaránt nagyon finom szaftosak és omlósak.
Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer forgassuk meg alaposan a pácban.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele, egymás mellé a bepácolt combokat, majd kanalazzuk rá a húsra a visszamaradt pácot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.
Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült csirkecombokat ízlés szerint salátával, egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.