Rozsdás karaj csavart makarónival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
  • 3 ek liszt
  • kevés só és bors
  • 1 ek paradicsom püré
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk instant fokhagymapor
  • 5 dkg vaj
  • makaróni tészta

Elkészítése:

A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsózzuk, majd lisztben megforgatjuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük.

A húst kiszedjük egy tálra, majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét. Felöntjük borral és  egy kevés vízzel, majd elkeverjük, fűszerezzük a fokhagyma porral és ha kell sózzuk.

Visszatesszük a hússzeleteket is, majd fedő alatt puhára főzzük.

Kifőtt makaróni tésztával tálaljuk.