Rozmaringos szűzérmék mandulás kelbimbóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelbimbó
  • só,bors
  • 2+4 gerezd fokhagyma
  • 12 szelet szűzérme 1,5 cm darabra vágva
  • 12 szelet bacon
  • 12  rozmaringág
  • 2 ek olaj 1+1 dl száraz fehérbor
  • 4 kk magos dijoni mustár ( én narancsos ízesítésűt használtam)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek mandula pehely
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A fagyos kelbimbót enyhén sós, 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben 12 percig főzzük.

Az élükre állított szűzérméket a baconszalonnával begöngyöljük, és átszúrjuk a rozmaringágakkal. Így rögzítjük a szalonnát.

Felforrósított olajon oldalanként 3-3 percig sütjük, amikor megfordítjuk őket, megszórjuk frissen őrölt borssal, sózzuk, melléje dobunk 4 gerezd fokhagymát.letakarjuk alufóliával, és melegen tartjuk. Kivesszük a húsokat a serpenyőből.

A mártáshoz felöntjük a pecsenyealapot 1 dl borral, addig forraljuk, amíg a pirult rész fel nem puhul, majd lábasba szűrjük.

Hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, a maradék 1 dl borban elkevert étkezési keményítőt, éppen csak besűrítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és körbelocsoljuk vele a hússzeleteket.Ezután letakarva puhára sütjük.

Lehet hígítani még utólag kevés húslével. A hús úgy jó, ha megpuhul.

A kelbimbót leszűrjük, a felforrósított vajba forgatjuk, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal. Finomra vágott petrezselyemmel illatosítjuk, (el is maradhat) burgonyapüréből formázott galuskával tálaljuk a szaftos hús mellé. Rozmaringgal diszítjük.