Csípős-paradicsomos cukkinisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge cukkini (pl. gömbcukkini)
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1,5 dl balzsamecet
  • 2-3 ek barna cukor
  • Heinz zöld Jalapeno paprika szósz ízlés szerint
  • 5-6 ág kakukkfű
  • csipet só

Elkészítése:

A cukkinit és a paradicsomot daraboljuk fel ízlés szerint. (ne legyen se túl nagy, sem pedig túl apró)

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.

A feldarabolt cukkinit, és a vöröshagymát tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel az ecettel, adjuk hozzá a cukrot, ízlés szerint erős paprika szószt, a lecsipkedett kakukkfüvet, majd főzzük pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, óvatosan forgassuk össze, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük tovább még pár percig. Arra figyeljünk, hogy a cukkini roppanós maradjon, és lehetőleg a paradicsom ne főjön szét.

Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. Érdemes előző nap elkészíteni, így lesz ideje teljesen kihűlni, és az ízek is kellően összeérnek.

Tálaláskor a salátát ízlés szerint kínálhatjuk rántott hús vagy éppen sültek mellé, de akár magában is fogyaszthatjuk.