Hozzávalók:
Elkészítése:
A savanyú káposztának alaposan nyomkodjuk ki a levét, majd ízlés szerint vágjuk fel kisebbre, ha nem elég apró.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a cukorral, majd pár percig, kevergetve karamellizáljuk.
Ezután adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a borral és az ananászlével. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, adjuk hozzá a babérlevelet és a borókabogyót, majd lefedve pároljuk 20-25 percig (közben keverjük át, és ha kell a folyadékot pótoljuk).
Amikor a káposzta megpárolódott, adjuk hozzá az ananászt és pároljuk tovább még pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig teljesen lefedve.
Az elkészült káposztát ízlés szerint kínálhatjuk melegen vagy éppen kihűtve. Sült húsok mellé remekül illik.