Ananászos savanyú káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 ananász konzerv (vagy friss ananász)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 4-5 db borókabogyó
  • őrölt bors
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5-2 dl ananászlé (vagy víz)
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A savanyú káposztának alaposan nyomkodjuk ki a levét, majd ízlés szerint vágjuk fel kisebbre, ha nem elég apró.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a cukorral, majd pár percig, kevergetve karamellizáljuk.

Ezután adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a borral és az ananászlével. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, adjuk hozzá a babérlevelet és a borókabogyót, majd lefedve pároljuk 20-25 percig (közben keverjük át, és ha kell a folyadékot pótoljuk).

Amikor a káposzta megpárolódott, adjuk hozzá az ananászt és pároljuk tovább még pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig teljesen lefedve.

Az elkészült káposztát ízlés szerint kínálhatjuk melegen vagy éppen kihűtve. Sült húsok mellé remekül illik.