Hozzávalók:
A hercegnő burgonyához:
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk. Az oldalast kb. 2 csontonként feldaraboljuk, majd sóval, csilipaprikával bedörzsöljük.
A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, a húsokat belefektetjük, hozzáadjuk a hagymakockákat, a narancslevet és a borecetet.
A tepsit lefedjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.
Levesszük róla a fedőt, és rádobjuk a felaprított póréhagymát.
A hegyes erős paprikát apró kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsompürével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük 2 dl vízzel.
A mártást a húsokra kenjük, visszatoljuk a sütőbe és fedő nélkül, további 15-20 percig sütjük.
Amíg sül a hús, a burgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben.
Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, a sót és az őrölt szerecsendiót.
Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.
Ha a hús megsült azonnal mehet be utána, kb 10 percnyi sütésre van szüksége.
Addig a húst tálalhatjuk, ha a hercegnő burgonya megsült, azt a hús köré rakjuk. Savanyúságot kínáljunk hozzá!