Magyaros-galuskás gulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 dl vörösbor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 1.5 l víz (kb.)

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, majd meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott húst.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük köménnyel, belepréseljük a fokhagymát.

Ráöntjük a vörösbort és annyi vizet, amennyi ellepi.

Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a megpucolt és cikkekre vágott burgonyát.

Lisztből és a tojásból só fűszerezésével tésztát gyúrunk, majd beleszaggatjuk a gulyásba, és készre főzzük.