Csirkemájas őzgerinc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 4 ek tejföl
  • 4 db tojás
  • 20 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 12 szelet bacon
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A csirkemájat megpucoljuk, feldaraboljuk, ízlés szerint sózzuk, és olajon megsütjük.

A lisztet tejföllel, tojással és a sajttal simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A májat összekeverjük a sajtos masszával.

Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszalonnával, beleöntjük a masszát, kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, majd sütőben készre sütjük.

Miután megsült, kicsit hűtjük, kiborítjuk a formából, és szeleteljük.