Tojásos-zöldséges hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús
  • 80 dkg zöldségkeverék
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 3 dl víz

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Olajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük a leszűrt zöldségeket. Pörkölt levét leszűrjük, majd a húst rátesszük a zöldségekre.

Leszűrt pörkölt levét kikeverjük a 1.5 dl tejföllel, és ráöntjük.

Tejföl másik felét kikeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sózzuk, és ezt is ráöntjük.

Előmelegített sütőben készre sütjük.