Sajtos-tejfölös tepsis fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemléket, a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát, majd ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és a fokhagymát is belezúzzuk.

Közepes tepsit olajjal kikenjük, belesimítjuk a fasírtmasszát.

A tejfölt és a krémsajtot 1 ek. lisztel kikeverjük.

Hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, és rákenjük a hús tetejére.

Előmelegített sütőben sütjük.

Teljes sülés előtt 10 perce megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és készre sütjük.