Gombás-babos egytálétel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 db gombakonzerv
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 5 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg fejtett bab
  • 3 közepes paradicsom

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a megtisztított és cikkekre szeletelt hagymát.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és 3-4 percig együtt pirítjuk.

Beletesszük a paradicsompürét, és összekeverjük.

Meghintjük liszttel, összepirítjuk, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a fejtett babot, és fedő alatt főzzük, majd beletesszük a cikkekre szeletelt paradicsomot, és készre főzzük.