Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
Elkészítése:
Áztasd be a 2 ek. lenmaglisztet 6 ek. vízbe kb. 10 percre, az így kapott massza segít majd összetartani a kókuszos süteményed.
Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel és 1 csésze kókuszreszelékkel.
Egy másik tálban keverd krémesre a vajat a cukorral robotgéppel. Add hozzá a citromlevet és a lenmagos masszát a vajas keverékhez, keverd tovább robotgéppel és utána öntsd hozzá a lisztes keveréket is. Az egészet dolgozd össze lágy tésztává kézzel.
Tedd egy tányérra a másik csésze kókuszreszeléket, majd a tésztából kézzel vagy kanállal szaggass ki kis darabokat és forgasd bele a kókuszreszelékbe.
Tedd a kókuszos süteményeket egy sütőpapíros tepsire és picit kézzel lapítsd le őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket (kb 15-20 perc).
Nem tudom ki, hogy van vele, én imádom a kókuszt minden formában. Ez egy nagyon régi recept, eredetileg tojással készült, de én kiváltottam benne a tojást lenmagliszttel.