Pirított fokhagymás gomba

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg barna csiperke
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 citrom
  • petrezselyem zöld

Elkészítése:

A gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, majd megszárítjuk őket.

Egy wokban olajat hevítünk, majd beletesszük a gombákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon, gyakran kevergetve megpirítjuk. Ahogy elfövi a levét, el is készült. Kb. 10-15 perc.

Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel, majd citromlét facsarunk rá.

Tökéletes, kalóriaszegény köret bármihez.