Karácsonyi göngyölt karaj szezámmagos bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 doboz medvesajt
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 8 szelet paprikás szalámi
  • őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sajttal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, felgöngyöljük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.

Panírozás előtt a szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.

Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.

Köretnek friss gombás rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!