Hozzávalók:
Elkészítése:
Először is szükségünk lesz egy öntöttvas lábasra, amit be tudunk majd tenni a sütőbe is.
A szalonnát kockákra vágjuk, majd lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt. Amíg a szalonna sült, addig a húst 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd leitatunk róla minden nedvességet (FONTOS!)
Megpucoljuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd a hagymát apróra, a répát nagyobb karikákra vágjuk.
Ha kisült a szalonna zsírja, akkor kivesszük és a visszamaradt zsíron több részletben, nagy lángon megpirítjuk a húst. Ügyelünk arra, hogy minden oldala megpiruljon (ne érjenek össze a húskockák).
Kivesszük az edényből a húst, majd a visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a paradicsompürét.
Rátesszük a húst a szaftjával együtt, majd meghintjük a liszttel és állandó kevergetés mellett 1-2 percig pirítjuk.
Ekkor felöntjük a borral, majd annyi húslevest adunk hozzá, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a szárzellert, majd megvárjuk amíg a ragu felforr.
Ekkor rátesszük az edény tetejét és 170 fokos sütőbe toljuk, majd 3 óráig magára hagyjuk. Ha nagyon nem bírunk magunkkal, néha megkeverhetjük, de nem szükséges.
Amíg a ragu elkészül, a gombát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben 1 ek vajon megpirítjuk, majd amikor a gomba már színt kapott hozzáadjuk a lecsepegtetett gyöngyhagymát és félre tesszük.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd még egy fél órára visszatoljuk a sütőbe, ám ekkor már nem tesszük rá a tetejét.