Citromos-kókuszos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta egy 37*33 cm-es tepsihez:

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 2 ek forró víz

Citromos-kókuszos töltelékhez:

  • 25 dkg ricotta (vagy krémes túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Tegyük bele a keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.

Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd kanalanként a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

Ezután a lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverőlapáttal óvatosan forgassuk össze (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!).

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).

A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt.

Ezután takarjuk le egy nyirkos konyharuhával és hagyjuk langyosra hűlni (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, éppen csak nyirkos legyen).

Amikor a tészta már csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével, és a reszelt citromhéjjal, végül pedig keverjük hozzá a kókuszreszeléket is

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a citromos-kókuszos krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát ezután tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a krém felét és óvatosan tekerjük vissza.

Ezután vonjuk be a maradék krémmel, ízlés szerint reszeljünk rá csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a roládot a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.