Egyszerű mogyorókrémes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojásból készült 18 cm-es piskóta (recept itt)
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • Kb. 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • Kb. 12 dkg margarin
  • Kb. 6 púpos ek nutella
  • Pár kocka tejcsokoládé a díszítéshez

Elkészítése

A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben párszor átkavarjuk, hogy ne legyen csomós. Beleforgatjuk a nutellát.

A porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük a margarinnal, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.

A kihűlt tortalapot kettévágjuk. A krém Kb. 1/3-ával megtöltjük, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk.

Reszelt tejcsokoládéval, illetve csokoládé kockákkal és citromfű levéllel díszítjük.

Pár órát a hűtőben pihentetjük.

Tipp:

Párom szülinapjára készült ez a roppant egyszerű és kisméretű torta. A piskóta receptjét már korábban bemutattam itt: https://receptneked.hu/torta-receptek/egyszeru-piskota-kis-tortahoz/