Gyors karfiolos tarhonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol fele
  • 10 dkg tarhonya
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 3 nagy szem krumpli
  • 4 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk csemege paprikakrém

Elkészítése:

Minden zöldséget megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit kicsire kockázzuk.

A tarhonyát egy közepes fazékban az olajon világosra pirítjuk.

Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük.

Felengedjük kb 2 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.

Ha puhák a zöldségek és a tészta, hozzáadjuk a karfiolt és pár perc alatt készre főzzük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.

Melegen, azonnal kínáljuk.

Tipp:

Ez az egyszerű leves a kislányom kedvence. Nem igényel sok időt az elkészítése és egyszerű is. A konyhában kevésbé járatos háziasszonyoknak, illetve időhiánnyal küzdő anyukáknak is jó szívvel ajánlom.