Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden zöldséget megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit kicsire kockázzuk.
A tarhonyát egy közepes fazékban az olajon világosra pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük.
Felengedjük kb 2 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
Ha puhák a zöldségek és a tészta, hozzáadjuk a karfiolt és pár perc alatt készre főzzük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Ez az egyszerű leves a kislányom kedvence. Nem igényel sok időt az elkészítése és egyszerű is. A konyhában kevésbé járatos háziasszonyoknak, illetve időhiánnyal küzdő anyukáknak is jó szívvel ajánlom.