Egyszerű párizsis pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 púpos tk só
  • 1,6 dl víz
  • 2 dk friss élesztő
  • 1 tk zsír vagy 2 ek olaj

Feltéthez:

  • 3 púpos ek tejföl
  • 1 ek pizzakrém
  • 20 dkg párizsi egyben
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A lisztet először egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.

A langyos, de nem forró vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt vagy az olajat. Jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek éreznénk a tésztát, akkor egy pici vízzel lazíthatunk rajta.

Ezután egy tálba rakjuk a gombóccá összeállt tésztát, lisztes kézzel végigsimítjuk a felületét, hogy ne ragadjon az edényhez kelés közben.

Lefedve hagyjuk legalább egy órát kelni. A megkelt tésztát két részre osztjuk és kikent, kilisztezett pizza sütő formába (26 cm) nyomkodjuk kézzel.

Megkenjük a tejföl és a pizza krémkeverékének a felével. A reszelő nagy lyukán ráreszeljük a párizsi felét. Megszórjuk a sajt felével.

Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Ezt megismételjük a másik tésztával is.

Tipp:

Nagyon egyszerű kis házi készítésű uzsonna a hűtőben talált alapanyagokból. A tészta a közepén elég vékony, de a szélén hagytam egy kis peremet, mert a kicsik ezt a ropogós részt szeretik a legjobban.