Pikáns töltött csirkecombfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 szelet trappista sajt
  • 20 dkg paprikás szalámi
  • 2 hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 mk chili pehely
  • 5 cl étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk (vagy készülhet eleve filéből is).

A combfilét két nejlon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.

A paprikákat és a szalámit szeletekre, az újhagymát 4-5 cm-es darabokra vágjuk.

A hús egyik oldalára rakunk egy-egy szelet sajtot, 3-4 karika szalámit, 2-3 szelet paprikát és újhagymát.

A hús másik oldalát ráhajtjuk, majd olajjal megkent és chili pehellyel megszórt alufóliára tesszük és szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy grillrácsra helyezzük és közepes lángon 45-50 perc alatt megsütjük.

Köretnek friss salátát készítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!