Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojássárgáját és a fehérjét szét választjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a 9 ek cukrot és elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a csipet sót, a sütőport, a lisztet és az olajat majd alaposan összekeverjük.
A fehérjéhez adjuk a vaníliás cukrot és kemény habbá verjük.
Az egészet összekeverjük, beleöntjük a torta sütőbe és előmelegített sütőben 220°-on kb 25-30 perc alatt megsütjük (tű próba!) ez után hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszín ízű pudingot 10 ek cukorral megfőzünk, amíg meleg hozzáadjuk a mascarponét és hagyjuk kihűlni.
A barackot apró darabokra vágjuk, majd 8 ek cukorral (konzerv esetén 3 ek.) folyamatos keverés közben közepes lángon addig főzzük, amíg püré állagú nem lesz, ezután hagyjuk kihűlni.
A vajat a vaníliás cukorral habosra verjük, majd először apránként hozzáadjuk a pudingos krémet utána pedig a barackpürét.
Félbevágjuk a piskótát, megkenjük mindkét lap tetejét baracklekvárral, a krém felét a torta közepébe kenjük a másik felét pedig a tetejére és az oldalára.
12 gerezd barackot teszünk díszítésképp a tetejére és 25 dkg ét csokit reszelünk rá, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
6 db mentolos csokit vágtam ketté és még azt tettem a tetejére díszítésképp. A habok felveréséhez célszerű robotgépet használni.