Barackos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek cukor
  • 9 ek olaj
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 4,5 dl 2,8%-os tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg őszibarack (konzerv is jó)
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 18 ek cukor (konzerv esetén csak 13)

Díszítés:

  • 25 dkg reszelt étcsoki
  • másfél barack

Továbbá:

  • 10 ek baracklekvár

Elkészítése:

Piskóta:

A tojássárgáját és a fehérjét szét választjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a 9 ek cukrot és elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a csipet sót, a sütőport, a lisztet és az olajat majd alaposan összekeverjük.

A fehérjéhez adjuk a vaníliás cukrot és kemény habbá verjük.

Az egészet összekeverjük, beleöntjük a torta sütőbe és előmelegített sütőben 220°-on kb 25-30 perc alatt megsütjük (tű próba!) ez után hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A tejszín ízű pudingot 10 ek cukorral megfőzünk, amíg meleg hozzáadjuk a mascarponét és hagyjuk kihűlni.

A barackot apró darabokra vágjuk, majd 8 ek cukorral (konzerv esetén 3 ek.) folyamatos keverés közben közepes lángon addig főzzük, amíg püré állagú nem lesz, ezután hagyjuk kihűlni.

A vajat a vaníliás cukorral habosra verjük, majd először apránként hozzáadjuk a pudingos krémet utána pedig a barackpürét.

Összeállítás:

Félbevágjuk a piskótát, megkenjük mindkét lap tetejét baracklekvárral, a krém felét a torta közepébe kenjük a másik felét pedig a tetejére és az oldalára.

12 gerezd barackot teszünk díszítésképp a tetejére és 25 dkg ét csokit reszelünk rá, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

6 db mentolos csokit vágtam ketté és még azt tettem a tetejére díszítésképp. A habok felveréséhez célszerű robotgépet használni.