Hagymaleves bambuszrosstal és kókuszzsírral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

levesHozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál bambuszrost
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1,5 l víz
  • 1 db leveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 1 marék reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel.

A kókuszzsírt hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk, míg szép aranybarna színt kap.

Ekkor szórjuk meg a bambuszrosttal, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel és a tejjel.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a leveskockát és ízlés szerint szerecsendiót.

Forraljuk fel, majd a hőfokot lejjebb véve főzzük kb. 15 percig.

Reszeljük bele a sajtot, hogy finomabb ízt adjon neki.