Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposzta torzsáját, illetve a durva ereket kivágjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
Közben a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst, a főzőlébe teszünk két csipetnyi sót.
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát kisebb szeletekre. Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a hagymát, a paprikát ,( én szoktam egy csipet sót tenni a hagymára ), megdinszteljük , rátesszük a húst.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, friss kaporral, egy púpozott teáskanál piros paprikával, ízlés szerint csili paprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott koktél paradicsomot, egy gerezd zúzott fokhagymát, majd együtt pároljuk amíg a saját levét elfövi, utána összekeverjük az előfőzött rizzsel és zabpehellyel.
Egy tepsit kivajazunk, hintünk rá egy kis aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizses húst, majd a káposzta másik felével beborítjuk.
A tetejére tesszük a tejfölt és 180 fokos sütőbe tesszük, majd addig sütjük ameddig a teteje enyhén megpirul.
Sütési ideje légkeveréses fokozaton az alsó rácson 35 perc.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk.