Juhtúrós puliszka Haidy módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g juhtúró (gomolya túró)
  • 500 g házi füstölt szalonna
  • 400ml tejföl
  • 500 g kukoricadara
  • 2l víz
  • 1 tk só
  • 100 g trappista sajt

Elkészítése:

A szalonnát levágjuk a bőréről, felkockázzuk ki, hogy szereti, én kb. fél centis kockákra vágom, lepirítom, van, aki üvegesen szereti, én jó ropogósra pirítom.

A vizet egy teáskanál sóval föl teszem fórni, amint fór a víz leveszem a lángot takarékra és lassú tűzön elkezdem lassan beleszórni a kukoricadarát.

Ezt folyamatos kevergetés mellet kell csinálni, hogy a dara ne, csomósodjon össze.

Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a ½ kg darához, amint készen van, leveszem a tűzről és félreteszem, közben 2 kanállal kimerek az olvadt szalonna zsírjából és ezzel kikenem a jénait, a maradék szalonnát leszűrőm a zsírjából és félreteszem.

El kezdjük rétegezni, először a jénai aljára puliszka kerül, elterítjük szép egyenletesen majd nagylukú reszelővel jöhet a juhtúró, utána tejföl, majd a leszűrt szalonna darabok. A következő sort ugyan így és végül puliszka jön, a tetejére majd lezárjuk a lereszelt trappista sajttal

Betesszük a sütőbe 150 fokra 20 percig sülni és kész

Fogyasszátok egészséggel és jó étvágyat hozzá.