Sütőben sült túrógombóc édes tejfölös mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a túrógombóchoz:

  • 450 g túró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • + egy kis porcukor ízlés szerint

Mártáshoz:

  • vödrös tejföl (850 g)
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 tojás
  • pici só

Elkészítése:

A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés szerint ízesítem cukorral. Gombócokat formázok, majd egy tűzálló tálba teszem őket.

A tejfölt elkeverem a porcukorral és a tojásokkal, és ráöntöm a gombócokra. 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Ízlés szerint fahéjas porcukorral, lekvárral tálalható, de így natúron is nagyon finom