Vega pörkölt (gombás zölborsó)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl víz

Elkészítése:

Apróra vágott hagymát, gombát , zöldborsóval olajon megdinsztelem.

Amikor a hagyma már üveges , az egészet felöntöm paradicsom lével. Ízesítem a babérlevél , bazsalikom , bors , só hozzáadásával. Amikor nagyon sűrű lesz és még a borsó kemény, akkor kis vízzel felöntöm, amíg puha nem lesz . A gombával együtt szépen megfőzöm, a vizet elpárolom .

Kellemes sűrűségű, szaftos, pörköltszerű, leveszem a tűzről.

Tésztát főzök ki : spagetti vagy eperlevél , fusilli tészta, stb . Ki mit szeret hozzá.

box style=”info”]Aki szereti , köretnek rizs , tésztafélék , amit otthon találsz. :)[/box]