Sajttal, sonkával töltott fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Fasírt:

  • 1 kg hús (ebből két nagy rúd lesz)
  • 5-6 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • só, bors, pirospaprika,
  • kb 10-15 dkg sonka
  • sajt (én most lapkasajttal készítettem, abból egy csomag)

Saláta:

  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • fél kígyóubirka
  • 1 csomag krémfehér sajt

Elkészítése:

Fasírt:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Egy kisebb tepsi méretű folpackot kiterítünk, erre rásimítjuk a fasírt masszát. Rátesszük a sonkát és a sajtot, majd a folpack segítségével feltekerjük.

Tepsibe helyezzük, lehúzzuk róla a fóliát, majd jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. 180 fokon kb 60 percig sütjük.

A burgonyapüréhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, vajjal és tejjel lazítjuk, ételízesítővel ízesítjük.

Saláta:

A zöldségeket és a sajtot is apró darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük és jól összeforgatjuk. Hűtőbe helyezzük, hogy jól összeérjenek az ízek.