Csoda diós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl kristálycukor
  • 2 dl porcukor
  • 4 dl rétesliszt
  • 4 dl darált dió
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • Margarin a tepsi kikenéséhez
  • gyümölcs (pl. meggy) a tetejére

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel.
Ha nem elég lágy a tészta, egy pici vizet lehet hozzákeverni. Fél óráig 175 fokos, előmelegített sütőben kell sütni. Ha megsült, a tetejére olvasztott forró csokit lehet csurgatni, de elég csak porcukorral is megszórni.

Küldte: Bathó Mária Amanda