Hozzávalók:
Máz
Továbbá:
Elkészítése:
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és azzal is simára keverjük. Beletesszük a mézet és a tejet, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
Homogén masszát keverünk belőle. Kivajazott/lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (tűpróba)
Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt szeljük tetszőleges méretű kockákra.
A máz hozzávalóit egy lábasba tesszük és kis lángon melegíteni kezdjük. Addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor elolvad. Hagyjuk picit hűlni, hogy ne égesse meg a kezünket.Végül a kockákat
egyesével minden oldalunkon megforgatjuk a csokiban (ne hagyjuk állni benne őket, nem kell hogy megszívják magukat), majd azonnal hempergessük meg kókuszreszelékben.
Tálcára téve hűtőben tároljuk legalább egy éjszakát. Ügyeljünk rá, hogy a tálcán az egyes kockák ne érjenek egymáshoz, különben összeragadhatnak.
Az igazi, klasszikus kókuszkockának mézes tésztája van. Lehet készíteni sima piskótával is, de úgy nem kapjuk ugyanazt az ízt.