Pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

Hozzávalók

A tésztához:

  • 0.5 kg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 dkg élesztő
  • 1/4 liter langyos víz
  • 1 dl olívaolaj

Feltét:

  • Pizza szósz
  • sonkaszeletek
  • reszelt sajt
  • ananász
  • tojás
  • kukorica

Elkészítése:

Tészta készítés:

A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk, majd  2 cipót formálunk.

Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.

Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is). Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.

A tészta formálása:

Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk.

Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.

Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz. A tészta közepe így felpúposodik. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.

A pizza tésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a sonka szeleteket félbe hajtva ,megszórjuk kukoricával.

Egyik felére még ananász darabok kerültek,a másik felére 1 db tojás leütve, ujjainkkal széthúzogatva.

Egy gáztepsibe fektetjük, 250 fokon megsütjük.