Hozzávalók
Hozzávalók
A tésztához:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk, majd 2 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.
Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is). Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk.
Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.
Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz. A tészta közepe így felpúposodik. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.
A pizza tésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a sonka szeleteket félbe hajtva ,megszórjuk kukoricával.
Egyik felére még ananász darabok kerültek,a másik felére 1 db tojás leütve, ujjainkkal széthúzogatva.
Egy gáztepsibe fektetjük, 250 fokon megsütjük.