Hozzávalók:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját,alaposan elkeverjük,majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk és sima masszává keverjük.
Kisebb tortaformában 2 piskótát sütünk belőle 180 fokon 20 perc alatt.
Mindkét piskótát ketté vágjuk.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk.
Amíg ezt megtesszük a tejszínt melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon.
Ha elkészült a karamell öntsük hozzá óvatosan a meleg tejszínt, keverjük egyneművé, majd hagyjuk alaposan kihűlni.
Ez akár több órát is igénybe vehet.
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd csavarjuk ki és adjuk a hideg krémhez.
Habverővel kezdjük el verni a krémet, amíg kemény habot nem kapunk belőle, majd tegyük újra kis időre hűtőbe, hogy elérje a megfelelő keménységet.
Töltsük meg a lapokat a karamell krémmel, és fedjük be vele a tortát.
A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk és öntsük egy sütőpapírra, úgy,hogy szépen elterüljön.
Ha megszilárdult törjünk belőle darabokat és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.
Itt az ősz, az idő kezd lehűlni, egy tábortűz látványa ilyenkor igazán melengető lehet és ha még azt a tábortüzet meg is ehetjük? Az maga a csoda! :) Saját recept.