Tábortűz torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 180 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 150 g liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 400 g cukor karamellizálva
  • 4 dl tejszín
  • 2 lapzselatin

Díszítéshez:

  • csokoládé hengerek
  • 100 g cukor karamellizálva

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.

Hozzáadjuk a tojások sárgáját,alaposan elkeverjük,majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk és sima masszává keverjük.

Kisebb tortaformában 2 piskótát sütünk belőle 180 fokon 20 perc alatt.

Mindkét piskótát ketté vágjuk.

A krém elkészítése:

A krémhez a cukrot karamellizáljuk.

Amíg ezt megtesszük a tejszínt melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon.

Ha elkészült a karamell öntsük hozzá óvatosan a meleg tejszínt, keverjük egyneművé, majd hagyjuk alaposan kihűlni.

Ez akár több órát is igénybe vehet.

A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd csavarjuk ki és adjuk a hideg krémhez.

Habverővel kezdjük el verni a krémet, amíg kemény habot nem kapunk belőle, majd tegyük újra kis időre hűtőbe, hogy elérje a megfelelő keménységet.

Összeállítás és díszítés:

Töltsük meg a lapokat a karamell krémmel, és fedjük be vele a tortát.

A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk és öntsük egy sütőpapírra, úgy,hogy szépen elterüljön.

Ha megszilárdult törjünk belőle darabokat és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.

Tipp:

Itt az ősz, az idő kezd lehűlni, egy tábortűz látványa ilyenkor igazán melengető lehet és ha még azt a tábortüzet meg is ehetjük? Az maga a csoda! :) Saját recept.