Almás-mákos “kétperces”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 közepes alma

A vanília sodóhoz:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 40 g liszt
  • 3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma

Elkészítése:

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele.

A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.

Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni.

A sodó elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és csomómentesre keverjük.

Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.