Erdei gyümölcsös sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A torta alapja:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin

A krém:

  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 3-4 evőkanál / 10-12 dkg/ erdei gyümölcs lekvár
  • 1 tk. rumaroma
  • fél citrom leve
  • 2 dkg zselatin por

A tetejére:

  • 20 dkg erdei gyümölcs
  • cukor, ízlés szerint
  • 2 dkg zselatin por

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, erdei gyümölcs lekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A 15 dkg erdei gyümölcsöt 2-2,5 dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint. A tortánkat kivesszük, erdei gyümölccsel kirakjuk a tetejét, majd ráöntjük az erdei gyümölcsös zselatint és visszatesszük a hűtőbe.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!