Daragombócos zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tyúkhúskocka
  • 30 dkg mirelit vajbab
  • bors
  • petrezselyemzöld

A daragaluskához:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg vaj
  • pici só
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • 1 kiskanál ételízesítő

Elkészítése:

A sárgarépát felkarikázzuk, majd egy kevés vízben feltesszük főni a többi hozzávalóval együtt.

Amikor félkész a leves, kivesszük a hagymát, majd felöntjük a kellő mennyiségű vízzel és felforraljuk.

Közben elkészítjük a galuskát, amit majd a főzés vége előtt egy pár perccel szaggatunk a levesbe.

A daragaluska elkészítése:

A tojást felverjük, a vajat hozzákeverjük, ízesítjük ételízesítővel, petrezselyemzölddel és borssal, majd hozzáadunk a búzadarát és a szódabikarbónát.

Fél órát állni hagyjuk, majd a a dara megdagadt a forró levesbe szaggatjuk.

Pár perc alatt megfő.