Rozmaringos csicseriborsó-krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 előfőzött konzerv csicseriborsó
  • 3 ek olivaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 1 liter csirkealaplé
  • durvára őrölt bors
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A lereszelt fokhagymát és az apróra vágott rozmaringlevelet az oliván hirtelen megpirítjuk, felöntjük a csirkealaplével, hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk és nagyjából fél óra alatt puhára főzzük.

Mikor megfőtt turmixoljuk, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet és kész is.