Gyümölcsös-sonkás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé (kb 600g)
  • 2 db őszibarack
  • 2 db alma
  • 1 csomag light mozzarella
  • 6 szelet feketeerdei sonka
  • 1 kávéskanál kókuszzsír
  • alufólia

Elkészítése:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk. Az alufóliából kb 30 cm-es darabokat tépünk.

Az alufólia közepét olvasztott kókuszzsírral kikenjük egy kenőtollal, kb akkora felületen, hogy 2 szelet csirkemell ráférjen.

Egy fóliára ráteszünk két szelet csirkemellet, sózzuk, majd rátesszük az almát, a barackot, a sonkát és a mozzarellát.

Kis batyut formálunk belőle és 180 fokon 30 percig sütjük, majd kibonjuk a batyukat (vigyázva, hogy ne forrázzuk le a kezünket a gőzzel) és még 10 percig pirítjuk.

Tipp:

A recept nincs kőbevésve, alma és barack helyett használhatunk akár ananászt is.