Baconnel, füstölt sajttal és lilahagymával töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
  • 4 szelet füstölt trappista sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 db lilahagyma
  • só és bors ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás

Sütéshez:

  • kb. 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A megtisztított karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vágjuk.

A kiterített hús szeletek egyik oldalára teszünk két bacon és egy sajt szeletet, majd néhány karika lilahagymát.

Ráhajtjuk a húsok másik felét. Ha szükséges hústűvel rögzítjük és a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli).

Bő olajban közepes lángon, hogy átsüljön kisütjük. Sokféle körettel finom lehet, nálunk most az isteni zellersaláta készült hozzá.