Hozzávalók:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Piskótához:
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amit előtte leszitáltunk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában (26 cm) megsütjük 180 fokon kb. 40 perc vagy tűpróbáig.
A krémhez a túrót a porcukorral, citromhéjjal, vaníliacukorral, zselatinfixel összekeverjük, majd a kemény habbá felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük.
Az ananász darabokat, amiket előtte még jobban felkockáztuk, hogy nem legyenek nagyok, hozzá keverjük a töltelékhez.
Megfőzzük a pudingot az ananász lében sűrűre.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk és elkezdjük, a töltelékkel megtölteni méghozzá rétegelve 2 habzsák segítségével egyikben a puding lesz a másikban a túrótöltelék.
Körkörösen visszük fel a töltelékeket egy sor túrótöltelék, egy sor puding, amíg be nem fedi a piskótát, rárakjuk a másik tészta lapot és azt is ugyanúgy megtöltjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot.
Mivel a túró töltelékből több van így a végén az egész tortát körbekenjük.
Hűtőben 2 órán át pihentetjük, majd a felvert zselatinfixes tejszínnel és az ananász körszeletekkel díszítjük.
Azért választottam a körszeleteket, mert abból több fajta mintát-ábrát vagy éppen számokat lehet kivágni és mutatósabb.
Remélem tetszett a recept nálunk nagy sikere volt.
Hétvégén megleptem a húgit egy egyedi torával amit most készítettem először. Sógorom azt mondta különleges legyen, mivel szülinapi tortáról lesz szó. Sokat gondolkodtam mi is legyen az, így kitaláltam egy ananászos túró tortát, nagyon nagy sikere lett, ezért megosztom veletek az improvizált ananászos túró tortám receptjét.