Csirkefalatok zöldborsóval és gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db csirke mellfilé
  • 2 ek étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 50 dkg gomba
  • 1 tk borsikafű
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 5 dl főző tejszín
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra, a gombát nagyobb kockára vágom.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd rádobom a zöldborsót, gombát, sózom, borsozom, rászórom a borsikafüvet, ételízesítőt és 10 percig kevergetve párolom.

Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom.

Végül beleöntöm a tejszínt, megforralom vele, meghintem apróra vágott petrezselyem zölddel és tálalom.

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.