Paradicsomos gombaszósz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2-3 db paradicsom
  • 300 g gomba (pl.: csiperke)
  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom (legjobb frissen szedve)
  • petrezselyem (legjobb frissen szedve)
  • kevés só
  • zsiradék
  • víz

Elkészítése:

A hagymát, a gombát és a fűszereket feldaraboljuk.

Egy magasabb falú serpenyőben, kis zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd sózzuk és borsozzuk és felengedjük egy pici vízzel.

Aki nem szeretné túlságosan lédúsra, az a vizet el is hagyhatja, mert a gomba bőven fog levet ereszteni.

Beletesszük a szeletelt gombát, majd amikor már egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a paradicsomot is.

Amikor már nagyjából összeforr a szósz, hozzáadjuk a bazsalikomot és a petrezselymet, majd tovább főzzük.

Amint elkészült, melegen tálalva a legfinomabb.

Tipp:

Kissé olaszossá teszi, ha tésztával esszük, de egy nagymamaféle krumplipüréhez is kiválóan passzol. Aki pedig a a rizst eszik rizzsel és szereti hozzá a szaftos dolgokat, annak nincs is jobb köret a rizsnél.