Jégsaláta meggyes balzsamecettel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db jégsaláta
  • 1 db sárgarépa
  • 3 ek natúr napraforgómag
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 2-3 ek szőlőmagolaj

Elkészítése:

A jégsalátát felaprítom, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszelem, salátás tálba teszem és elkeverem.

Meglocsolom balzsamecettel, szőlőmagolajjal és elkeverem.

A napraforgómagot egy forró serpenyőben szárazom megpirítom, megvárom amíg meghűl, majd belekeverem a salátába.

Fogyasztásig hűtőben tartom.

Tipp:

Ezt a salátát rántott hal mellé készítettem, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az ízesítéséhez egy korábban vásárolt tokaji bor és balzsamecet válogatásból a meggyes balzsamecetet választottam, de bármilyen balzsamecettel és olajjal elkészíthető.