Gyümölcshabos linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:

  • 21 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 17 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál porcukor
  • csipet só
  • 2 ek tejföl

A tészta kenéséhez:

  • 3 ek meggyíz

A tetejére:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítése:

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra , és világosra sütjük. (180 fok)

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd utolján hozzá keverjük a gyümölcsöt.

A megsült tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a gyümölcsös cukros habot és 150 fokra visszavesszük a hőt, majd a habot rászárítjuk.

A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Nagyon finom, készítsétek el!