Édes-csípős csirkecomb falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös csirkecomb filé
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 8 szelet bacon
  • Ízlés szerint só, bors és chili

Elkészítése:

A csirkecombokat megmosom, majd mindet ketté vágom és egy előre felhevített serpenyőben, némi zsiradékon minden oldalát aranybarnára pirítom, sütés közben, sózom, borsozom.

Ha mindegyik falatka szépen megpirult, papírtörlőre szedem, várok míg picit hűl, baconbe tekerem, fogpiszkálóval megtűzöm és egy tűzálló tálba sorakoztatom őket.

A barna cukrot elkeverem a fűszerpaprikával, a chilivel, pici sóval és az így kapott keverékkel megszórom a bebugyolált combokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint friss salátával, burgonyával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!