Párizsisaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg párizsi
  • 80 dkg paradicsom
  • 1 kis ü szeletelt gomba
  • 2-3 db lilahagyma
  • 8-10 db friss bazsalikom levél
  • só, őrölt bors
  • 700 g natúr görög krémjoghurt
  • Maradék sülthús

Elkészítése:

A gombát a levétől leszűrjük és lecsepegtetjük.

A paradicsomot félcikkekre, a hagymát negyedelve, majd vékony szeletekre, a párizsit csíkokra, a bazsalikomot apróra és ha van 1-2 szelet maradék sült hús/sült csirkemell, azokat apró kockára vágjuk és a leszűrt gombával együtt egy tálba téve ráöntjük a joghurtot.

Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.

Lezárjuk és a hűtőbe téve legalább 1 órát hagyjuk, hogy miközben lehűl, az ízek összeérjenek.

Nyáron, melegben igen könnyű és hűsítő vacsorasaláta.

Jó étvágyat kívánok!