Házi vajkrém

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg lm vaj
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A bacont apróra vágom és egy serpenyőben ropogósra sütöm, mikor a bacon mar megpirult, hozzá adom a karikára vágott újhagymát és megfonnyasztom, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihülni.

A szobahőmérsékletű vajat kikeverem a már kihült hagymás baconnel, sózom (vigyázzunk, mert ha a bacon nagyon sós, akor már nem kell hozzá sót adni), borsozom, hozzá adom az aprított petrezselymet, alaposan elkeverem, majd egy folpackra halmozom, feltekerem és hűtőbe teszem.

Ha szeretnénk, hogy gyorsan meghüljön és mielőbb tudjuk használni, tegyük be pár percre a mélyhűtőbe.

Apró falatka szendvicseket készítek és friss zöldségekkel kínálom.

Jó étvágyat!