Rántott szezámmagos mozzarellagolyók

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag mini mozzarellagolyó

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A mozzarellagolyókat levétől leszűrjük, lecsepegtetjük.

A felvert tojásba sót, borsot teszünk,a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, majd duplán bepanírozzuk a sajtgolyókat(liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa), hogy sütésnél ne folyjanak ki.

Bő, forró olajban kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon megpiruljanak kb fél perc alatt megsül, ha forró az olaj, vigyázzunk meg ne égjen.

Papírtörlőre szedjük, így a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.

Friss, ropogós salátára helyezve akár mártogatóssal is kínálhatjuk.

Forrón a legfinomabb.