Raguleves borjúból

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúhús
  • felkockázott zöldségek vegyesen
  • vaj
  • só, bors, tárkony
  • liszt
  • 2 kisebb hagyma

Elkészítése:

Aprítsuk fel a hagymát, majd hevítsük fel a vajat. Kezdjük el lassú tűzön dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a húsokat is. Együtt pirítsuk.

Amikor a hús fehér kérget kap, adjuk hozzá a kockázott zöldségeket. Szórjuk meg 1-2 ek liszttel, majd jöhetnek bele a fűszerek is.

Öntsük fel forró vízzel. Használhatunk hús-, vagy zöldségleves alaplét is. Lassú lángon fűzzük amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Tálaláskor kínáljunk tejfelt hozzá és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.