Keleti csirkeszárny

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb

Pác:

  • 3 evőkanál ketchup,
  • 3 evőkanál szója szósz
  • 3 evőkanál édes chili szósz
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál Erős Pista ha nagyon csípősre szeretnénk

Elkészítése:

Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük.

Max 4 napot állhat a pácban!

A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.

Ha csirkecombot pácolunk a bőrét le kell venni. Zsebet vágni a combokra és a zsebekbe is kerüljön a pácból.

Nyáron ha van rá lehetőség akkor faszenes grillen is süthetjük.